Zo trekt je product zeker de aandacht! [Plexiglas kap sokkel]

18 december 2019

De eerste indruk telt! Mensen staan voor uw etalage, in uw winkel, of u staat met uw stand op een beurs. Op deze momenten maken potentiële klanten voor de eerste keer kennis met uw product. U wilt er dan natuurlijk graag voor zorgen dat deze eerste indruk ook de juiste is. Hierbij kan een sokkel met plexiglas kap uw product net dat beetje extra geven.

Waarom een plexiglas kap sokkel?

Een sokkel is het uitgewezen object om uw producten op te presenteren. In een winkel of op een beurs komen er hier andere aspecten bij komen kijken zoals het aanraken van het product – wat in sommige gevallen niet gewenst is – of uw product vangt meer stof dan u wenst. En hier komt de plexiglas kap om de hoek kijken, deze zorgt er dan niet alleen voor dat uw product veilig staat, maar deze kap beschermt uw product ook tegen vuil en stof, en is zelf juist gemakkelijk af te stoffen. Hierdoor ontstaat er een handige  2-in-1 functie voor de plexiglas kap sokkel.

Wat is plexiglas?

Plexiglas is een transparante kunststof en is beter bekend onder de handelsnamen Perspex, Plexiglas, Altuglas en Oroglas, maar ook kortweg als acrylaat. Daarnaast is plexiglas zeer goed lichtdoorlatend en 25 keer sterker dan glas. Ideaal dus voor het presenteren van uw kostbare modelbouw product, maquette, kunstobject en noem maar op.

Soorten plexiglas

Er zijn vele soorten en maten plexiglas te krijgen. Zo zijn bijvoorbeeld de diktes van het plexiglas te krijgen tussen 1 en 60mm en zelf nog dikker. Tevens zijn er nog vele opties zoals:

  1. Kleur, transparant of zelfs spiegel acrylaat
  2. Glansgraad (mat, zijdeglans, hoogglans)
  3. Kwaliteit (geëxtrudeerd of gegoten)

Bij Luukzuilen wordt voor de plexiglas kap ‘standaard’ enkel de doorzichtige variant aangeboden. Andere varianten zijn ook mogelijk, mail voor de mogelijkheden naar info@luukzuilen.nl

Afwerkingsmogelijkheden plexiglas kap

Bij een plexiglas kap moeten de platen gelijmd gaan worden. Dit kan op 2 manieren. Namelijk de standaard verlijming dit noemen ze ook wel koud op elkaar of stomp verlijmd. En verstek verlijmd.
Bij Luukzuilen wordt standaard de ‘’standaard’’ verlijming aangeboden. Deze kap is altijd rondom gepolijst voor een strak uiterlijk en vrijwel volledig vrij van luchtbellen. Wilt u liever het maximaal haalbare qua afwerking en verlijming dan kunt u altijd voor de verstek verlijming kiezen. Neem hiervoor contact op via info@luukzuilen.nl De dikte in mm van het plexiglas / acrylaat zal per afmeting verschillen, om de juiste stevigheid te verkrijgen. Er zal hiervoor altijd een zo dun, maar stevig mogelijke dikte gepakt worden voor een zo strak mogelijk uiterlijk. Bij een plexiglas kap van 30x30x30cm en 40x40x40cm is de dikte van het acrylaat 3mm.

Plexiglas kap op maat

Naast de standaard afmetingen stofkappen / vitrinekappen die Luukzuilen aanbiedt in de webshop – namelijk de afmetingen 30x30x30cm en 40x40x40cm – is vrijwel elke afmeting mogelijk. Voor de afwijkende maten zal er dan een offerte op maat voor u vertrekt worden, welke u bijvoorbeeld aan kunt vragen middels het maatwerk offerte formulier.

Van plexiglas naar plexiglas kap op sokkel

Een belangrijk aspect is dat de plexiglas kap goed op de sokkel blijft staan en wordt gehouden. Standaard wordt er een plaatje een zogenaamde plint geplaatst op de sokkel. Deze wordt in dezelfde kleur mee gespoten als de sokkel. Standaard is de hoogte van het plaatje 12mm. De Plexiglas vitrinekap heeft dan voldoende steun om er niet af te kunnen. Bij afwijkende afmetingen van de plexiglas kap kan de hoogte van het plaatje verschillen. De kappen 30x30x30cm en 40x40x40cm hebben een standaard plint van 12mm.


Wat zijn de mogelijkheden voor u?

Een sokkel met plexiglas kap kan dus zeker op maat geleverd worden, waardoor de inzetmogelijkheden erg breed zijn. Er zijn een aantal gevallen waarbij een plexiglas kap sokkel vaak wordt ingezet, zoals voor het presenteren van maquettes, luxe en waardevolle producten, maar ook in de modelbouw worden deze veelvuldig ingezet. Maar ook in andere gevallen kan een plexiglas kap sokkel goed ingezet worden.

De sleutel om je doelgroep te overtuigen

Vooral voor de zakelijke doeleinden is het van belang dat je product goed gepromoot wordt. Je wilt de doelgroep van je verhaal te overtuigen. Je doelgroep moet de content niet ervaren als een verhaal, maar als jouw verhaal. De sokkel laten personaliseren is dan ook een goede optie. Een voorbeeld hiervan is het wrappen van je sokkel zodat jouw verhaal op de sokkel staat.

drie sokkels met plexiglas kap

 

Spoedlevering plexiglas kap sokkel?

Vaak komt een beursdatum of opening van uw winkel sneller dan u denkt. Hiervoor moet de gewenste plexiglas kap sokkel het liefst op korte termijn klaar zijn. Bij Luukzuilen zijn spoedleveringen mogelijk, waardoor u in de meeste gevallen gewoon naar de beurs kan. Mail hiervoor direct naar info@luukzuilen.nl en vraag de mogelijkheden.

Heeft u een product maar nog niet echt een idee welke sokkel en plexiglas kap daarbij passen? Mail uw product wat u wilt etaleren door naar info@luukzuilen.nl en ik denk graag met u mee.

 

 2 extra tips:

  1. Gewicht sokkel

Gaat u vaak naar een beurs of komt de sokkel in een etalage te staan? Hier kan gewicht een belangrijke rol spelen. Lichtgewicht MDF of multiplex behoren ook tot de mogelijkheden. Dit levert al snel een gewichtsbesparing van 30% op t.o.v. normaal MDF met dezelfde plaatdikte.

  1. Schoonmaken plexiglas

Om lang van uw plexiglas stofkap te kunnen genieten is reinigen een belangrijk onderdeel. Een zachte microvezeldoek in combinatie met genoeg water met een klein beetje sop is de oplossing. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen en spoel uw doek regelmatig uit.