Verrijdbare sokkel nodig? Upgrade uw sokkel met wielen

7 augustus 2020

Je wilt een sokkel regelmatig verplaatsen in uw interieur of winkel. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je de sokkel op meerdere plaatsen in wilt zetten, om schoonmaak redenen of om de indeling regelmatig te kunnen restylen. Een sokkel met wielen is gemakkelijk verplaatsbaar en biedt dan een goede uitkomst. In dit blog laten we de mogelijkheden zien voor welke sokkels het mogelijk is wielen te plaatsen en wat de verschillende opties zijn.

 

Waarom kiezen voor een sokkel met wielen?

Een sokkel is – afhankelijk van de afmetingen – een relatief zwaar object en laat zich niet altijd gemakkelijk verschuiven. Als je deze toch regelmatig wilt verplaatsen dan bieden wielen een uitkomst. Je hoeft de sokkel dan niet meer handmatig te tillen, maar is gemakkelijk vooruit te duwen. Daarnaast is er zo minder kans op beschadigingen aan de onderkant van de sokkel, of de vloer in geval van schuiven.

 

Voor welk type sokkel is het mogelijk wielen te monteren?

In de webshop van Luukzuilen kun je ervoor kiezen om wielen als extra optie aan te vinken, en deze onder de sokkel te laten monteren. Hierbij zijn er twee keuzes: Verzonken- en niet verzonken wielen. Hieronder zie je wat het verschil is tussen de beide opties.

Het is voor iedere sokkel mogelijk om wielen eronder te monteren, behalve onder de ronde sokkel. Dit heeft met de constructie en gebruikte materialen te maken.

Naast de keuze tussen wel/geen verzonken wielen, kan je – in geval van niet verzonken wielen – ook kiezen tussen een wiel met, of zonder rem. Dus afhankelijk van of je de wielen verzonken wilt hebben, zijn er meerdere opties.

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk bij maatwerk sokkels om wielen te monteren.

 

Welke hoogte krijgt mijn sokkel na het monteren van de wielen?

Stel je hebt een vierkante sokkel besteld in de afmeting 30x30x80 cm. Hieronder wordt uitgelegd  wat de hoogte zal worden in geval van de optie niet verzonken en verzonken wielen:

  • Niet verzonken wielen

In het geval van niet verzonken wielen, wordt de sokkel geproduceerd zoals gewoonlijk en worden hieronder rechtstreeks de wielen gemonteerd. In het voorbeeld van een 30x30x80 cm sokkel, wordt de hoogte van de sokkel: 80 cm + de wielen van +/- 7 cm. Hierbij komt de uiteindelijke hoogte dus op 87 cm.

  • Verzonken wielen

Bij deze optie wordt de bodem van de sokkel hierop aangepast. Hierbij wordt de bodemplaat dan eigenlijk enkele centimeters dieper in de sokkel gemonteerd. Dit zonder de lengte van de sokkel aan te passen. Op deze manier komen de wielen maar +/- 1 cm onder de sokkel uit. De totale hoogte van de sokkel in het voorbeeld wordt dan dus 81 cm.

 

Voorbeeld verzonken wielen

Wat voor soort wielen worden er onder de sokkel gemonteerd?

Er wordt gewerkt met 1 soort wiel, en wel de de zogenaamde soft wiel. Dit type wiel wordt voorzien van een rubberen buitenkant, wat zorgt voor een relatief zachte laag. De soft wielen zijn speciaal geselecteerd zodat deze geruisloos en zonder te krassen over de vloer kunnen rollen. Het is uiteraard wel belangrijk dat de wielen zelf hierbij ook schoon worden gehouden om dit in stand te houden.

Voor zowel de wielen met als zonder rem, worden deze soft wielen onder de sokkel gemonteerd.

 

Wat is het gewicht wat de wielen kunnen dragen?

Vrijwel alle sokkels kunnen standaard minimaal 60 kg dragen. De wielen zijn ook gemaakt om dit gewicht te kunnen dragen, zodat er geen draagkracht verloren gaat. Wil je echter een zeer zwaar object op de sokkel plaatsen dan is het uiteraard mogelijk om zowel de sokkels als de bijbehorende wielen hierop aan te passen zodat deze een gewicht tot 150 kg kunnen dragen. Indien dit gewenst is, kan je dit melden bij de offerte aanvraag.

 

Hoe bestel ik de wielen onder de gewenste sokkel?

In onderstaande afbeelding is de productpagina van de witte sokkel getoond. Onder het zwart omlijnde kopje “Extra opties” kunt u klikken. Hierna klapt er een extra menu open waarop de mogelijkheden voor het plaatsen van wielen worden getoond. Door hier het gewenste wiel type te selecteren, en het product vervolgens in de winkelmand te plaatsen en te bestellen, zal jouw sokkel met de gewenste wielen worden geleverd!