Kan ik mijn gebruikte sokkel laten opknappen?

5 augustus 2020

Je hebt een sokkel een aantal jaar geleden gekocht en heeft deze in gebruik in uw winkel of interieur.  Dan kan het goed zijn dat er in de tussentijd gebruikssporen zijn ontstaan. Op deze (kleine) beschadigingen na, is de sokkel echter nog in goede staat. Dan kan je,je afvragen of het mogelijk is om de sokkel te laten opknappen.

Het opknappen en overspuiten van uw sokkel is in veel gevallen een optie om de sokkel weer als nieuw te krijgen.

Gooi de gebruikte sokkel dus niet zomaar weg, maar informeer gerust naar de mogelijkheden om deze een nieuw leven in te blazen. En wellicht wel in een nieuw (gekleurd) jasje te steken!

 

Is het mogelijk elk type sokkel op te knappen?

Voor alle gespoten sokkels is het mogelijk om deze op te knappen. Dit houdt in dat de ronde, hexagon en vierkante of rechthoekige sokkels op te knappen zijn. Ook voor de fluwelen sokkel uit de webshop is een opknapbeurt mogelijk. De onderdelen van het fluweel zijn namelijk allemaal individueel gestoffeerd waardoor een beschadigde kant vaak snel gerepareerd is. De enigste sokkels die zich helaas niet laten opknappen zijn de betonlook en de houten sokkel.

 

Ook als u een sokkel ergens anders heeft gekocht zijn er mogelijkheden

U heeft een sokkel bij een andere aanbieder gekocht en wilt deze laten opknappen. Ook dit is in vrij veel gevallen mogelijk. Omdat de sokkel niet door onszelf is vervaardigd is het dan wel belangrijk om te weten hoe de sokkel is gemaakt en vooral, welk type (verf)producten er zijn gebruikt. Dit is namelijk van belang zodat we zeker weten dat de producten die wij gebruiken voor de reparatie, niet reageren of slecht uitwerken op de sokkel.

 

Voor wie is dit geschikt?

Voor iedereen die zijn sokkel weer tip top in orde wilt hebben en de levensduur van het product wilt verlengen. Dit kan zijn omdat je zelf een verhuurbedrijf bent voor decoratiedoeleinden en de sokkels voor elke klant in topconditie dienen te zijn. Maar ook sokkels die voor exposities gebruikt worden of waar veel producten opgezet worden gedurende de tijd en er weer als nieuw uit dienen te zien.

 

Waarom zou ik mijn sokkel laten opknappen

Sokkels die door Luukzuilen geleverd worden zijn van hoge kwaliteit. De basis van de sokkel is gemaakt om jaren mee te gaan. Toch kan het gebeuren dat de buitenkant van de sokkel beschadigingen oploopt. Dit kan gebeuren bij het verplaatsen of vervoeren ervan, of door het vele wisselen van de producten erop. Het opknappen zorgt ervoor dat de sokkel er weer net zo goed uitziet als toen u hem gekocht had. Hiermee verleng je de levensduur van de sokkel, en ben je duurzaam bezig. Daarnaast is het opknappen prijstechnisch gezien vaak ook een stuk interessanter dan het aanschaffen van een nieuwe sokkel.

 

Wat zijn de kosten voor het overspuiten van een sokkel?

De vanaf prijs van het opknappen van een sokkel bedraagt €30 excl. btw. Echter, is dit uiteraard sterk afhankelijk van de daadwerkelijke afmetingen en de staat waarin de sokkel verkeert. Daarnaast speelt de hoeveelheid sokkels die u wilt laten restaureren ook een rol hierin.

Hieronder staan 4 categorieën die de prijs mede bepalen, van het voordeligste werk naar minder voordelig:

1. Opschuren en overspuiten – de eindlaag
2. Schuren, grondverven en overspuiten
3. Plamuren, schuren, grondverven en spuiten
4. Gebroken hoeken reparatie, plamuren, schuren, grondverven en spuiten

Wilt u weten wat het kost voor jouw specifieke sokkel(s)? Vraag dan een offerte op maat aan of stuur ons een email naar info@luukzuilen.nl. Indien mogelijk ontvangen wij ook graag duidelijke foto’s van de huidige staat van de sokkel, inclusief de productinformatie.

 

Praktijkvoorbeeld opknappen sokkel

In onderstaand voorbeeld staat een vierkante sokkel die gebruikt is voor een beurs expositie. De sokkel is een keer omgevallen en heeft daardoor vlekken en paar deuken opgelopen. Ook dit is geen enkel probleem om te restaureren. We gebruiken hiervoor 2 componenten plamuur voor een ijzersterke reparatie. Het eindresultaat is op de laatste foto te zien. De beschadigingen zijn onzichtbaar weggewerkt en de sokkel is weer als nieuw.

 

Twee vliegen in één klap?

Daarnaast is het ook zeker een optie om de sokkel in een andere kleur te laten spuiten. Ben je de kleur op de sokkel bijvoorbeeld beu, past deze niet meer bij de winkelinrichting of vind je het leuk om met de interieurinrichting te spelen? Dan biedt het spuiten van de sokkel in een (totaal) andere kleur een goede uitkomst. De sokkel kan in vrijwel elke kleurcode gespoten worden. Zo heb je weer een nieuwe sokkel, in een fris kleurtje gespoten, passend bij jouw huidige wens.

 

Bezorging van uw sokkel naar Luukzuilen

Je kan de sokkels die je wilt laten overspuiten uiteraard zelf komen brengen, of laten bezorgen bij ons in de werkplaats te Breda. Daarnaast is het in enkele gevallen ook mogelijk dat Luukzuilen de sokkels persoonlijk komt ophalen.