Betonlook meubel, de trend die blijft

11 oktober 2018

Betonlook meubel

Deze trend is ondertussen al enkele jaren een feit en je ziet het dan ook steeds meer in het interieur: de betonlook. De trend heeft zijn opmars vooral te danken aan de komst van de industrieel ogende gietvloeren, welke snel in populariteit stegen. Eigenlijk is de betonlook nu niet meer weg te denken uit het interieur: van muren tot vloeren, maar ook een betonlook meubel zoals een sokkel, tafel of vazen zijn hier voorbeelden van. En dat is goed te begrijpen! Door zijn industriële, robuuste uiterlijk en neutrale tinten laat betonlook zich namelijk erg goed combineren met verschillende interieurstijlen. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom deze trend al zo lang bestaat; deze look doet het altijd goed. In dit blog vertel wat betonlook is, hoe betonlook van Luukzuilen eruit ziet, welke afwerkingen er mogelijk zijn en hoe u betonlook kunt combineren in het interieur. 

Wat is beton?

Allereerst een kleine inleiding over de origine van beton. Beton bestaat al vanaf oudsher. Eeuwen geleden ontdekten we de gemakken van dit bouwmateriaal al. Het is een mengsel van water, bindmiddel (zoals cement), een korrel (zoals zand of grind) en vulmiddel. Hierbij is het de bedoeling dat de holtes die ontstaan tijdens het gieten opgevuld worden door het korrelmateriaal, waarbij het cement het geheel dan weer aan elkaar plakt. Op deze manier ontstaat beton, wat ook wel omschreven wordt als een kunstmatig gesteente, aangezien er menselijke handelingen aan te pas komen.

Betonlook sokkel van Luukzuilen: van standaard tot maatwerk betonlook sokkels

Luukzuilen heeft binnen het assortiment een betonlook sokkel opgenomen. Dit type afwerking is standaard verkrijgbaar in een wat lichtgrijze kleur waar enkele donkergrijze stukken doorheen vervaagd zijn. Verder zit er in iedere betonlook sokkel een subtiele structuur verwerkt, welke uniek is voor iedere zuil. Door deze uitstraling is de betonlook sokkel een goede allround sokkel, welke aansluit bij veel interieurstijlen. Voor de betonlook sokkel zoals aangeboden door Luukzuilen (en weergegeven op de afbeelding) kunt u terecht op de betonlook sokkel product pagina.

Echter snap ik dat deze standaard afwerking wellicht niet de gewenste afwerking voor iedereen is. De één houdt van een grovere structuur en de ander misschien van een donkere betonlook. Om aan iedereens wensen te kunnen voldoen, is het dan ook mogelijk om (naast de afmetingen) de betonlook sokkel in verschillende afwerkingen aan te bieden wat betreft de structuur en kleur.

Hoe ziet betonlook van Luukzuilen er in de praktijk uit? Variëren in kleur en structuur

Op onderstaande foto’s laat ik u enkele voorbeelden zien van wat er allemaal mogelijk is met betonlook op de zuilen. Allereerst de kleur. Op de eerste foto heb ik drie kleurstaaltjes gemaakt, gebaseerd op mijn standaard grijze betonlook. De drie kleuren lopen van licht naar donker, en zijn allemaal afgewerkt in een wat koelere grijstint.

Naast de koelere grijstinten heb ik twee warmere betonlook staaltjes gemaakt (met de standaard grijstint betonlook ernaast ter vergelijking) om u te laten zien dat een warme betonlook ook een goede optie voor u kan zijn. Deze tinten zijn bijvoorbeeld ideaal voor een interieur met warme tinten zoals bruin, geel of roze.

Structuur van de betonlook

Dan de structuur. Standaard biedt Luukzuilen een subtiele structuur aan op de betonlook zuilen. Maar mocht u liever een duidelijk beton motief willen op uw sokkel, dan is dat ook mogelijk. Op de foto heb ik twee staaltjes gemaakt, de linker is de standaard structuur zoals aangeboden in de webshop. Op het rechter staaltje is een grovere structuur aangebracht. Hierdoor ontstaat er een nog robuuster en ruw uiterlijk, wat zorgt voor een stoere look in uw interieur.

Door te spelen met zowel de structuur als de kleur, komt uw unieke sokkel tot stand welke precies aansluit bij uw specifieke wensen en interieur. Dus mocht u zelf een idee hebben over de kleur en structuur, laat het me vooral weten dan ga ik voor u aan de slag!

Hoe kan je betonlook combineren in het interieur?

De standaard betonlook zuil bij Luukzuilen wordt gemaakt met een wat koelere grijstint. Omdat deze koel oogt, is het aan te raden om deze look te combineren met warme tinten of materialen. Zo kunt u het interieur verder aankleden met kussens en een kleed. Maar wat ook verrassend goed combineert met een betonlook meubel zijn andere natuurlijke materialen, waarmee u ook een natuurlijke stijl behoudt. Zo staat betonlook erg mooi met hout, koper of metaal, maar ook kurk en wol zijn goede (natuurlijke) producten om mee te combineren. Qua kleur laat de betonlook zich eigenlijk verrassend goed combineren met een scala aan tinten, dankzij zijn vrij neutrale kleur.

Mocht de standaard betonlook sokkel van Luukzuilen nou toch niet helemaal aan uw specifieke wensen voldoen, dan kunt u ook zeker een tint naar wens aanvragen.

Nog meer betonlook meubels

Naast betonlook sokkels, zijn er bij Luukzuilen nog meer producten leverbaar in betonlook. Zo is het ook mogelijk om een betonlook afwerking te kiezen voor de kastsokkel. Dit is een sokkel waarin een kast zit verwerkt aan één zijde, zowel functioneel als mooi! Mocht u op zoek zijn naar een ander betonlook meubel stuur dan een e-mail naar info@luukzuilen.nl met uw specifieke wensen.